NYHETER

NYHET / admin 04.12.2012

Her er Forskningsguiden! Bruk den!

NTNU frir til næringslivet med fagplanen som kan endre alt
Studieområdet bygg- og miljøteknikk ønsker å gå i tospann med næringslivet, og knytte sin aktivitet opp mot den utviklingen som skjer i bransjen. Fakultetet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT) har derfor vedtatt en ny fagplan fra 2012. Denne fagplanen vil gi det vitenskapelige arbeidet ved universitetet rom for enda mer forskningsarbeid. I den forbindelse har Næringslivsringen* gitt fakultetet et nytt og unikt verktøy for å skape interaktivitet mellom NTNU og næringslivet. Dette er www.forskningsguiden.no.

Nøkkelen til å redde verden?
Forskningsguiden gir næringslivet en enkel oversikt over hvilke områder som er aktuelle for forsknings- og utviklingssamarbeid. Her finnes spennende forslag til forskningsprosjekt som kan ha mye å si for fremtiden, og historier som beskriver ulike nivå av samarbeid. Les for eksempel om hvordan vann – og avløpsanleggene i Norge forfaller, og hvordan DIVA-samarbeidet kan redde situasjonen. Les om den livsviktige forskningen på klimaendringer, og hvordan en gruppe studenter kanskje sitter med nøkkelen til å bygge en bedre offshorestruktur gjennom SAMCoT-prosjektet.

Et samarbeid mellom universitet og næring kan flytte fjell
Utdanningen ved NTNU er ingen ting verd hvis den ikke gir kunnskap som byggnæringen har bruk for. Det er derfor viktig å bygge opp et samarbeid mellom universitet og næring. Hva er da bedre enn å finne felles berøringspunkt som kan skape en vinn-vinn-situasjon for begge parter? Forskningsguiden skal være en plass for nettopp dette, hvor gode idéer kan gjøre en stor forskjell.