NYHETER

NYHET / admin 02.10.2023

Bygg- og miljødagen og topplederforum går snart av stabelen!

7. november er endelig BM-dagen og topplederforum på NTNU tilbake igjen, og i år har vi gått for et av årets mest aktuelle tema: Kunstig intelligens.

Hvordan skal byggesektoren ta i bruk KI? Og hvordan kan KI bidra til økt effektivisering, konkurransekraft og bærekraft? Dette er spørsmål som skal presenteres under BM-dagen og diskuteres under topplederforum med ledere fra hele Norge innenfor BEA-næringen.

«Nyutdannede bringer med seg den ferskeste kunnskapen, perspektiver og innovative ideer. Deltakelse i Bygg- og miljødagene gir Oslobygg tilgang til denne ferske kompetansen, som kan hjelpe oss med å møte dagens utfordringer på nye og kreative måter», sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF.

Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF. Foto: Jean Pierre Mesinele / Hovinbyen sirkulære Oslo.

BM-dagen foregår hvert år for studenter og bedrifter, og arrangeres i samarbeid mellom studenter og Næringslivsringen (NLR). Andrea Skaaland Larsen, leder for BM-dagen i år, forteller at BM-dagen er svært populært både for studenter og bedrifter. Over 1000 studenter fra både byggstudier og andre relevante studieprogram bruker å delta hvert eneste år. 

«BM-dagen er viktig for studenter fordi det er en gylden mulighet for å komme i kontakt med bedrifter. Dette kan være enten man er på utkikk etter sommerjobb, fast jobb etter studiet eller bare innsikt i hvilket fag det kan være lurt å ta», forteller Andrea.

Andrea forteller videre at arrangørene bak BM-dagen har jobbet hardt for å lage en god arena for møte mellom bedrifter og studenter. Standområdet skal være svært sentralt plassert, slik at bedriftene som deltar får synliggjort seg for mange studenter.

«I år ble den ordinære påmeldingen til BM-dagen full i løpet av få minutter. Som medlem av NRL får man mulighet til å melde seg på før vi åpner opp for resten av bedriftene. Ved prioritert påmelding får bedriftene mulighet til å få tak i de mest ettertraktede standplassene. Som en del av samarbeidet får også alle medlemmer av NLR en rabatt på standplasser.»

 

Leder for årets BM-dag, Andrea Skaaland Larsen.

Mange ledere velge å delta på både BM-dagen på formiddagen og Topplederforum på ettermiddagen. Formålet med årets Topplederforum er kunnskapsdeling mellom NTNU og medlemmene i NRL. Gjennom workshoper og møter kan de inviterte få en innsikt i ny teknologi, innovasjoner og lære av hverandre.  

Om Topplederforum sier Eli følgende:

«Det er avgjørende for oss som en stor offentlig aktør at vi er en positiv drivkraft i byggebransjen. Å få en invitasjon til topplederforum er derfor noe vi setter veldig pris på og prioriterer å delta på. For oss er det viktig at vi holder oss oppdatert slik at vi kan møte de fremtidige utfordringene effektivt. Topplederforum gir Oslobygg muligheten til å være tett på kunnskapssektoren og forskningsmiljøene, noe som er viktig for å dra nytte av nyeste forskning og teknologi fra institusjoner som NTNU.»